Vuosi 2000-2001 Kuvassa ex ravuri lv-tamma Nasu

Ehkä vuosi 2006-2007 Ensimmäinen oma hevoseni Ernest Sower lv ori

Intohimona hevoset 

Yrittäjä Saara Flekander on toiminut hevosalan yrittäjänä vuodesta 2016 alkaen. Kouvolassa Suursuon tallin tiloissa vuodesta 2017. Intohimoni on hevoset sekä ratsastus. Innostun ja kiinnostun kaikesta niihin liittyvästä. Oli se sitten este-, koulu-, kenttä- tai jopa raviurheilu! Sekä erityisesti laadukas FWB -kasvatustyö on erittäin lähellä sydäntäni. Vuoteen 2024 mennessä minulle on syntynyt 16 omaa kasvattia, niin este- kuin kouluhevosiakin, sekä yksi poni. 


Olen mielestäni hyvä esimerkki siitä että pitkäjänteisyydellä ja sinnikkyydellä voit saavuttaa haluamasi asioita. Olen perheestä, jossa kukaan ei ollut hevosihminen. Yksinhuoltaja äiti ei voinut mahdollistaa hevosharrastusta. Onneni oli että kaupungista muutimme maalle kun olin 8 - vuotias. Kiersin kaikki tallit ja jopa navetat lähiseudulla. 

Vietin aikaa puuhaillen erilaisilla talleilla erilaisten hevosten kanssa. Pääosin ravitalleilla, kiitos niille ravimiehille, jotka opastivat minua ja antoivat harrastaa. Toki ei täysin maksutta, kyllähän minä reippaasti siivosin karsinoita ja tein tallia. Ratsastin pääasiassa vain ravihevosia ennen ratsastuksenohjaaja opintojen alkamista.

Jos en viettänyt aikaa tallilla, vietin aikaani naapurinavetassa. Koulutin vasikoita kulkemaan narussa ja hiehoille opetin sorkkien nostoa, peruuttamista sekä pohkeenväistöä. Lypsyhommatkin sujuu! 

Ensimmäisen oman hevoseni ostin ollessani 13 vuotias. 3- vuotias lämminveri ori Ernest Sower. Eikka eleli onnellisesti 18 vuotiaaksi saakka, loppujen lopuksi annoin sen omalle oppilaalleni viettämään eläkepäiviä. 

2008 Ratsastuksenohjaaja opinnot

2008 aukesi uusi sivu elämässäni. Ratsastuksenohjaaja opinnot Harjun oppimiskeskuksessa. 

Opinnoista suoriuduin mallikkaasti, sillä opiskelu oli kiinnostavaa, sillä aiheena hevoset ja ratsastus oli parasta mitä tiesin. Heti täytettyäni 18 - vuotta lähdin ulkomaille Itävaltaan kilpahevostallille. 

Tieni on käynyt myös Belgiassa kouluhevostallilla. Opintojen jälkeen olen työskennellyt useammalla ratsastuskoululla sekä yksityishevostallilla, ohjaajana että tallimestarina. Kilpahevosten hoitajana, groomina sekä ratsastajana. Päätoimisena yrittäjänä olen aloittanut vuonna 2016.

Ratsastus sekä hevosten koulutus

on asia, josta imen jatkuvasti tietoa. haluan kehittyä ratsastajana, sekä hevosten käsittelijänä että kouluttajana. Ratsastuksessa olen aina panostanut siistiin, eleettömään ratsastukseen. Istunnan kehittäminen on ollut todella suuri osa ratsastustani aina. Ja edelleen koko ajan treenaan sitä. Se on tie hyvään ratsastukseen. Perusteet.

Opettajana ja valmentajana

Kuin myös oman ratsastukseni kohdalla, vaadin oppilailtani samoja asioita. perusratsastus kuntoon. Sekä yritän auttaa ratsastajaa ymmärtämään hevosta. Tunneillani työstetään perusasioita sekä istuntaa. Näiden asioiden päälle voidaan lähteä rakentamaan jotakin muuta. Mutta ethän sinä rakenna taloakaan ilman perustuksia? Tai jos rakennat, se ei pysy kauaa pystyssä. Tämän näkee monien ratsastajien kohdalla, jotka kiirehtivät mahdollisimman ylös ja korkealle, kunnes tipahtavat vauhdilla korkealta alas. Ja ratsastus loppuu. Pohjatyö on erittäin tärkeää ja sen tekeminenhän on kaiken ydin ratsastuksessa. Toistoja, toistoja ja toistoja. Muutoin matka tyssää. 


Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Kouvolan ratsastuskeskukselle nauttimaan maailman parhaimmasta harrastuksesta! Tätä voi tehdä millä tasolla vain ja vaikka ilman tavoitteita. Vain nauttia hevosten kanssa olemisesta. Tai voit haaveilla tulevaisuudesta hevosalalla, kilparatsastajana tai minä vaan hevosalan ammattilaisena! Tervetuloa oppimaan!

Kouvolan Ratsastuskeskus

Tuntivaraukset sekä hinnasto

https://hopoti.com/

Muistathan perehtyä tuntien peruutus ja varaus sääntöihin ennen tuntien varausta!

Löydymme myös Instagramista sekä Facebookista nimellä

Kouvolan Ratsastuskeskus


YHTEYDENOTTO

Ravilankaari 8, 45160 Kouvola

saara@kouvolanratsastuskeskus.fi
+358504333999 arkisin klo 15.00-16.00

Luo kotisivut ilmaiseksi!